Classes de Cant

null

El Cant

· El control de la veu ·

Cantar ens fa sentir bé

Podem experimentar el plaer de les vibracions sonores quan ressonen en les nostres boques i cossos. Els nens ho saben i tendeixen a utilitzar el so per explorar a un nivell sensorial abans d’usar-lo per a la comunicació. Quan cantem s’alliberen endorfines que ajuden a crear sensacions positives. Això és especialment cert quan cantem amb altres persones. Cantar en grup també indueix la producció d’oxitocina (l’hormona afectiva). Això pot reduir l’estrès, l’ansietat i incrementar les sensacions de confiança i benestar.

És bo per a la nostra salut

Cantar es considera una activitat aeròbica per la quantitat d’oxigen que s’envia al cervell. Molts dels meus alumnes de cant relaten sensacions de vigorització, eufòria o fins i tot felicitat després de les classes. Jo atribueixo aquestes sensacions, en part, a la respiració profunda que exigeix ​​el cant. La nostra respiració té un immens poder restaurador, pot reduir l’estrès i fins i tot portar-nos a un estat meditatiu. Sobretot, cantar disminueix els nivells de cortisol (l’hormona de l’estrès), el que ens permet produir més anticossos que potencien el nostre sistema immunològic.També hi ha beneficis per a la salut emocional. Ho veiem en l’instint matern de tranquil·litzar el seu nadó amb una cançó i en la tradició de les cançons de bressol per dormir als nens. Cantar cançons tristes quan ens sentim així, i alegres quan estem feliços té un impacte positiu en el nostre estat d’ànim.

Al nostre cervell li encanta

El cant se sol utilitzar per tractar problemes neurològics com tartamudesa, Parkinson, lesions cerebrals adquirides i fins i tot l’autisme. Podeu establir rutes neuronals alternatives que milloren la neuroplasticitat global del cervell. Tocar música, en general ha demostrat tenir efectes globals en el cervell com a increment de la funció cognitiva, increment de la memòria, major capacitat per resoldre problemes i realitzar funcions.

No és tan important com soni…

La millor part és que podem veure els beneficis de cantar sense importar com sonen les nostres veus. Stacy Horn, autora d’Imperfect Harmony: Finding Happiness Singing With Others, cita un estudi realitzat el 2005 que diu que les persones poden experimentar les mateixes sensacions de plaer fins i tot quan el so que es produeix és de «qualitat mediocre». ¿No ho creus? Mira aquest vídeo a YouTube d’una jove sorda cantant. Ella adverteix que no sap si és una bona cantant o no, però no li importa perquè ho fa només per diversió. Quan la veig, està clar que cantar té a veure amb sentir, no amb escoltar. L’acte de cantar en si mateix és el que ens fa sentir bé, no com sonen les nostres veus.

Aprendre a cantar sense desafinar es fàcil amb una bona tècnica vocal. Aprèn a modular, projectar, enfortir i educar des de zero la teva veu. Si ja tens coneixements de tècnica vocal pots aprofundir amb un mètode de cant modern, pràctic i intuïtiu.