MAURICI GRAU

· Fundador d’ONA Espai d’Aprenentatge Musical ·
null

Maurici Grau Ribes

Una vida plena de música

· Professor de piano ·

La Formació

Estudià al Conservatori Superior de Música de Barcelona i al Conservatori Superior de Música del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, ​​completant els estudis del grau superior i de piano clàssic, acabant fins novè de piano. El seu mestre més influent en piano clàssic va ser Andreu Guasch.

Després de la formació en música clàssica, estudià música moderna a l’Escola Zeleste del carrer Argenteria (antiga Plateria) que va ser un punt central del moviment musical dels anys 70. En aquesta època va tenir de mestres a Francesc Burrull i Joan Albert Amargós.

Arran de la creació de l’escola de música moderna Taller de Músics fundada per Lluís Cabrera i Mario Lecaros comença a aprofundir en la música moderna aprenent harmonia de jazz, combo, música llatina, música pop i rock. Aquí rep classes de llenguatge musical per Zé Eduardo, i piano de jazz per Mario Lecaros. Més tard estudia Psicologia de la música i educació musical aprofundint en les tècniques d’ensenyament i teories sobre la psicologia de la música.

Amb tot, sempre ha estat vinculat a les novetats tecnologies, des de l’aparició dels sintetitzadors, l’evolució de la música electrònica i la informàtica musical. Adquirint des del mític piano elèctric Rhodes, els sintetitzadors JUNO 60, Yamaha DX7II,  Korg-i3 i Roland G-1000 entre d’altres.

La Professió

Com a professional de la música ha impartit classes de piano al Taller de Músics durant 10 anys i més de 20 anys com a professor particular.

Des de 1997 treballà com a músic freelance per a l’empresa de publicitat Albiñana Films creant músiques per publicitat amb Julio Rincón i Adolfo Rodrigo. En aquest camp ha assolit  un coneixement i experiència en la informàtica musical molt amplia, treballant profundament amb els programes LOGIC Audio, CUBASE, ProTools i Sound Forge. Tots a nivell professional.

Ha gravat amb altres músics reconeguts en diferents estudis de gravació de Barcelona com Gema2, Capital SoundEstudi 84, Estudi Laietana, etc. Amb l’experiència en entorns de gravació i comunicació de publicitat com En Efecto, Oido, Sonodigi, La Pospo, etc.

Col·laborà amb la cantant i compositora Xesca Fort en el projecte Música contra la Violència, gravant un disc titulat Cancion Desnuda.

En les edats més joves…

A l’edat de 19 anys fa un salt a l’illa d’Eivissa tocant en diferents grups de pop/rock des de l’any 1982 al 1985. Forma part de diferents orquestres tocant a la sala de ball La Paloma i L’Aurora de Barcelona. També va formar part en grups de musica pròpia com Claustrofobia, Los Hijos de Rigüi, Faltan Camareras, etc.